happen ending
d.u.f.f
the disclaimer



syaff eyfa
"does running away from my problems count as cardio? "



hello peeps !









blog archives

throwback
July 23, 2016 • 09:18 • 0 comments



okay assalamualaikum , 


tadi sajalah sis acah throwback sensorang sambil scroll tweet lama then terjumpak dua tiga gambaq lama jaman bila entah rasa fefeling muda mudi pulak ai bila tengok balik. 

haihh, sedar tak sedar cepat rasanya masa ni berlalu. Still fresh lagi kat ingatan sis ni haa,time tengah nak "up" bak kata abuya ketua warden "hampa semua ni kepala masam!"hahah. half of my batch nakal tu allahu tak payah cakap  Siap ada orang cakap apasal tahun hampa ni semua perangai jenis macam ni? hehh nak buat macam mana dah macam tu terima je lah seadanya haha .

Hat jenis tak nakal baik pun ada jugak banyak. kawan pun banyak , jawatan pun banyak. Tapi sayang nya sudah terang lagi bersuluh tak payah nak habaq pun sis ni dah tentu  lah bukan di antara golongan tu hahaha.  Baik tu sedikit , nakal tu banyak. 

Gigthe,those friends who i really wish to have them as my friends until jannah insyaAllah . Pahit manis sesama dulu tak pernah sikit pun sis tak lupa.Every single moment kalau terfikir balik rasa macam nak gelak ja, ye lah semua benda kita buat betul, ketua aspuri tu poyo, kak badar tu menyibuk, kak biro disiplin tu ingat baguih sangat dah . time kelas buat cara dalam kelas, time prep cara prep, time rokol cara rokol, time duty cara duty. 

Bila teringatkan balik semua benda tu, ponteng prep sesama, stay up memalam tengok movie , main zeropoint mengalahkan budak sekolah rendah, ajak tuang kelas pun berpakat rasa macam haishh berani pulak aku ni kan.haha to be very honest lah, sis ni tadaklah taiko mana hahahhaha dia just antara berani or tak je, nak habaq mai sungguh ni sis ni nak buat apa sikit takut tu sungguh nau nauu tapi bila dah dengan kawan-kawan, syuhh jaa rasa takut tuu. Kalau kena pun sesama lah kena kan. 

Sampaikan time bercrush pun nak sesama. Kalau boleh satu geng crush dekat geng yang sama dah kenapa doe. heheh. crush crush pun crush je lah, takde yang manis haa kalau ingat pasai crush ni. Dah kau kena reject takkan nak rasa manis macam madu, gula lagi. Cehh dulu sis ni berani wott, confess jaa habaq mai. tak dak rasa ketaq langsung last-last kena reject seketoi hahha,dah trauma dah nak confess confess nii no way dah aku nak tergedik confess lagi, reject tu sakit sebab malu yang kau dapat. hahah; Okay enough with me, i'm just happy with my friends yang sekarang ni doing really well lah, 

alhamdulillah eija yang sudah bersuami, baru bernikah april lepas. Terkilan sangat sebab tak dapat pergi hari tu,. So cepat lah bagi aku anak menakan yoo hhehe boleh laah aku gi melawat mung. Then, ana seems like tak lama dah , even dia cakap 'ehh lama lagi ni'. aku ni mendoakan hang tau! Chua last night baru contact dengan dia, yee lah dia busy sikit dgn kerja. Katanya nak kumpul duit simpan nak kahwin tapi calon belum ada. Tak pee hang lawa chua.heheh ,segak so adalah tu entah entah dengan kawan sekolah tu jugak eh. Syerah practically is doing really well, she always being matured in everything so ai tak risau sangat hahh jealous dgn maturity awokk adaa lah.  Syafikah yang tengah bertungkus lumus dah nak last-last semester dah tu,  hat ni lagi lah sis jealous mengenangkan sis yang baru nak masuk sem tiga ni mereput.Syida razi, my honey bunny partner in crime bahagialah dia sekarang ni,  plus-plus budak hot. Thanks sbb sanggup datang lepak rumah aku lelama ,missing you always, And aishah moon,cah, my another partner in crime, my loyal listener yang agak busy tengah praktikal sekarang ni sampai tak terlayan sis ni langsung  kan. hahah,joking. don't worry one day insyaAllah kita pergi travel eh sesama. 

okay that's all for tonight. alright assalamualaikum.

Labels: ,



0 Comments:

Post a Comment


|