happen ending
d.u.f.f
the disclaimer



syaff eyfa
"does running away from my problems count as cardio? "



hello peeps !









blog archives

January 28, 2017 • 06:53 • 0 comments



first of all, heyyyoo i'm back.

yeahh tak tau nak buat apa. then teringat ouhh i have a blog derr tapi dah lama terbiar angkara kemalasan and seriously i don't know lah what to update, how i wish i have this writing talent so i wouldn't get too much bored like this. now it's 28 JAN 2017 and here i'm again after deleting all those all entrys AGAIN just because jangan tanya kenapa . the fact here to be very honest sis always nak bukak buku baru after every pages of days because setiap manusia kan hendakkan sesuatu yang baru and reading some previous entries didn't even help me neither. :))idk lah kenapa asyik nak tulis heartbroken entries like aku pulak yang bercouple hahahaha. that's it. let's renew this chapter of life ! even it's not that brand new but at least we have those kind of efforts kan.


throwback
July 23, 2016 • 09:18 • 0 comments



okay assalamualaikum , 


tadi sajalah sis acah throwback sensorang sambil scroll tweet lama then terjumpak dua tiga gambaq lama jaman bila entah rasa fefeling muda mudi pulak ai bila tengok balik. 

haihh, sedar tak sedar cepat rasanya masa ni berlalu. Still fresh lagi kat ingatan sis ni haa,time tengah nak "up" bak kata abuya ketua warden "hampa semua ni kepala masam!"hahah. half of my batch nakal tu allahu tak payah cakap  Siap ada orang cakap apasal tahun hampa ni semua perangai jenis macam ni? hehh nak buat macam mana dah macam tu terima je lah seadanya haha .

Hat jenis tak nakal baik pun ada jugak banyak. kawan pun banyak , jawatan pun banyak. Tapi sayang nya sudah terang lagi bersuluh tak payah nak habaq pun sis ni dah tentu  lah bukan di antara golongan tu hahaha.  Baik tu sedikit , nakal tu banyak. 

Gigthe,those friends who i really wish to have them as my friends until jannah insyaAllah . Pahit manis sesama dulu tak pernah sikit pun sis tak lupa.Every single moment kalau terfikir balik rasa macam nak gelak ja, ye lah semua benda kita buat betul, ketua aspuri tu poyo, kak badar tu menyibuk, kak biro disiplin tu ingat baguih sangat dah . time kelas buat cara dalam kelas, time prep cara prep, time rokol cara rokol, time duty cara duty. 

Bila teringatkan balik semua benda tu, ponteng prep sesama, stay up memalam tengok movie , main zeropoint mengalahkan budak sekolah rendah, ajak tuang kelas pun berpakat rasa macam haishh berani pulak aku ni kan.haha to be very honest lah, sis ni tadaklah taiko mana hahahhaha dia just antara berani or tak je, nak habaq mai sungguh ni sis ni nak buat apa sikit takut tu sungguh nau nauu tapi bila dah dengan kawan-kawan, syuhh jaa rasa takut tuu. Kalau kena pun sesama lah kena kan. 

Sampaikan time bercrush pun nak sesama. Kalau boleh satu geng crush dekat geng yang sama dah kenapa doe. heheh. crush crush pun crush je lah, takde yang manis haa kalau ingat pasai crush ni. Dah kau kena reject takkan nak rasa manis macam madu, gula lagi. Cehh dulu sis ni berani wott, confess jaa habaq mai. tak dak rasa ketaq langsung last-last kena reject seketoi hahha,dah trauma dah nak confess confess nii no way dah aku nak tergedik confess lagi, reject tu sakit sebab malu yang kau dapat. hahah; Okay enough with me, i'm just happy with my friends yang sekarang ni doing really well lah, 

alhamdulillah eija yang sudah bersuami, baru bernikah april lepas. Terkilan sangat sebab tak dapat pergi hari tu,. So cepat lah bagi aku anak menakan yoo hhehe boleh laah aku gi melawat mung. Then, ana seems like tak lama dah , even dia cakap 'ehh lama lagi ni'. aku ni mendoakan hang tau! Chua last night baru contact dengan dia, yee lah dia busy sikit dgn kerja. Katanya nak kumpul duit simpan nak kahwin tapi calon belum ada. Tak pee hang lawa chua.heheh ,segak so adalah tu entah entah dengan kawan sekolah tu jugak eh. Syerah practically is doing really well, she always being matured in everything so ai tak risau sangat hahh jealous dgn maturity awokk adaa lah.  Syafikah yang tengah bertungkus lumus dah nak last-last semester dah tu,  hat ni lagi lah sis jealous mengenangkan sis yang baru nak masuk sem tiga ni mereput.Syida razi, my honey bunny partner in crime bahagialah dia sekarang ni,  plus-plus budak hot. Thanks sbb sanggup datang lepak rumah aku lelama ,missing you always, And aishah moon,cah, my another partner in crime, my loyal listener yang agak busy tengah praktikal sekarang ni sampai tak terlayan sis ni langsung  kan. hahah,joking. don't worry one day insyaAllah kita pergi travel eh sesama. 

okay that's all for tonight. alright assalamualaikum.

Labels: ,



• 00:51 • 0 comments




okay assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
okay i'm at it again! deleting all those old post like always. Because i'm born emotional person so i always ended up writing something beyond cringe worthy again and again.
hahha, bukan apa kan. Bila dah twenty ni semua benda rasa fefeling lebih ja. Emotional tu sentiasa kena zapp kat hati hohoh. So sebab rasa serabut bila start baca balik entry blog yang lama-lama nih, rasa unbelievable betul sumpah ! hehehh
alright, so delete ja lah. Habis cerita.

 And considering i'm going to turn into 21 years old next month. Wahh, i'm getting old hahah yet my behaviour sometimes still like kanak-kanak tak dapat gula-gula . tak dapat dinafikan lah my mom pun selalu sangat cakap anak dia yang nombor dua ni  agak childish. yeah keanak-anakan sangat y'all. So hahha conclusion here, kami dah buat keputusan kami tak mauu kahwin lagi until my childish side ni kalau boleh jadik sedikit childish not sebanyak childish hahah. well because kawan kawan sya pakat dah nak kahwin so yeah topik ni macam biasa sangat dah keluar.  Besides, i'm living the things i really wanna do someday , such as finding my true self means i really wanna do something worthy to my life, for my family and the people around me.
It's 2016, but i still can't talk comfortably infront of others. hahhaha apa lah kan kami ni. actually maybe because i don't really trust myself yet. So sis akan berusaha sedaya upaya yang boleh untuk buktikan apa yang sya mampu buat hahha semangat idok and ofcourse trying to find my strength more instead of my own weaknesses/ hahah nerdooos gilaaa
insyaAllah fighting !